Matematik

Projekt

22. oktober 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med et stort matematikprojekt :) Er desværre gået lidt i stå i nogle udregninger:

V(x,y) = (1,5xy) / (2,0x+y)

Find niveaukurven for V i niveau 3 

V(x,y) = 3 ⇔ (1,5xy) / (2,0x+y) = 3 ⇔ ?

Et andet problem er at finde grænseværdien V(x,4) for x → uendelig. Hvor meget varme v afgives hvis 4 mol vand (dvs. x) blandes med en meget stor mængde syre (dvs. y) ?

Det er virkelig besværligt ! 

Håber en rar sjæl har lyst/tid til at hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler y af ligningen

(1,5xy) / (2,0x+y) = 3 , dvs

1,5xy = 6x + 3y , eller

(1,5x - 3)y = 6x , dvs

y = 6x / (1,5x - 3) = 4x / (x -2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

lim V(x,4) for x --> ∞

= lim 1,5·x·4/(2x + 4) for x --> ∞

= lim 6·x/(2x+4) for x --> ∞

= lim 6/(2 +4/x) for x --> ∞

= 3, fordi 4/x --> 0 for x --> ∞


Svar #3
22. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Tak for din hjælp. En sidste ting jeg vil håbe du kan svare på:

Hvis Vx´(x,y)  skal bestemmes skal man bruge regnereglen for differentiering af en brøk hvorved:

fx(x,y) = 1,5xy og gx(x,y) = 2,0x+y

fx ´(x,y) = 1,5y og gx´(x,y) = 2,0

Mit spørgsmål er bare om jeg har differentieret rigtigt mht. y? :) Tak !


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ikke differentieret med hensyn til y, men med hensyn til x, og du er jo ikke færdig.


Svar #5
22. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Nej det ved jeg godt, men det var bare lige for at være sikker. Men tusind tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: Projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.