Fysik

Hjælp til fysik opgave(kræfter)

23. oktober 2012 af kris119 (Slettet)

Har fået en hjemme opgave 

Vi har en klods som bliver trukket ned ad.

 

Jeg kender en vinkel teta(25 grader) og μ(0,20) det er oplysningerne jeg har.

 

Bestem den resulterende acceleration ?

 

Hvis ares= 3m/s2, hvor hurtigt bevæger klodsen sig så efter 1 sekund.?

 

Hvis Fgnidning=0,7N, hvor meget energi går så tabt til gnidning over 3,0M?

 

 

Er virkelig helt lost, så ville være taknemlig hvis nogen kunne hjælpe

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

Der må stå noget i din bog om de formler, der skal bruges. Der er også mange muligheder her på portalen. Den seneste kan du se på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1254297

Brug Δv = a*Δt

Brug afsat energi = kraft*vej


Svar #2
23. oktober 2012 af kris119 (Slettet)

er det til at udregne den resulterende acceleeration?

 


Svar #3
23. oktober 2012 af kris119 (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. oktober 2012 af mathon

vektorligning:

                       Fres = Ftangentialkomposant - Fgnid                   når retningen nedad regnes positiv

   vektorerne har samme virkelinje

størrelseligning:

                      m·ares = m·g·sin(θ) - µ·m·g·cos(θ)

                      ares = g·sin(θ) - µ·g·cos(θ)

                      ares = (sin(θ) - µ·cos(θ))·g

                      ares = (sin(25º) - 0,20·cos(25º))·(9,82 m/s2) =  2,37 m/s2

                     

 

                     

                        


Svar #5
28. oktober 2012 af kris119 (Slettet)

tak for hjælp virkelig brugbart svar :-9 har du noget hjælp til de andre?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2012 af mathon

 

         ΔE = A = Fgnid·s = Fgnid·s·cos(180º) = -Fgnid·s = -(0,7 N)·(3 m) = -2,1 Nm = -2,1 J

         Etab = |ΔE| = |-2,1 J| = 2,1 J


Svar #7
28. oktober 2012 af kris119 (Slettet)

hva med den sidste skal nemlig aflevere det i morgen ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#7 har du overvejet om den hjælp du allerede har fået skulle kunne bruges til sidste spørgsmål?


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave(kræfter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.