Matematik

reducer stykke, hjælp

23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

 

Jeg skal reducere dette, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an

 

- b / a = ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Læg (b/a) til på hver side og løs så den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #2
23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

0 = ax2 + bx + c * b / 2a

 

en andengradsligning løser jeg så ved at bruge

x = (4*a*c - b^2) / 2a

x = (-b^2 ± √D) / 4a

x = -(b^2

det går lidt glat for mig, kan du skrive starten, så kan jeg prøve at løse resten selv?


Svar #3
23. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

du skulle desudne have stået -b / 2a i mit første indlæg (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Sørg for at bruge parenteser. Hvis ligningen så er

-b/(2a) = ax2 + bx + c ,

får man

ax2 + bx + c + b/(2a) = 0 ,

ikke det, du har. Beregn ligningens diskriminant og beregn så rødderne.


Skriv et svar til: reducer stykke, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.