Fysik

automatisk parkeringskælder fysik

23. oktober 2012 af frøkendingo (Slettet)

Hej alle. Jeg kan ikke  rigtig finde ud af denne opgave. '

I København findes en automatisk parkeringskælder med plads til 408 biler. En bilist parkerer sin bil på en platform i gadeplan. Platformen med bilen bliver sænket ned til en af de fire etager. Her kører platformen automatisk bilen hen til en ledig plads.

Massen af platformen med bilen er 2,5 *10^3 kg.

a) Bestem tyngdekraften på platformen med bilen.

latformen sænkes fra gadeplan ned i parkeringskælderen. Grafen viser sammenhængen mellem tiden t og platformens hastighed v. Hastigheden regnes positiv i opadgående retning. (se vedhæftet billede)

b)  Vurdér, hvor langt ned platformen sænkes ved denne bevægelse.
 
Platformen sænkes af to lodrette kæder. 

c)  Bestem størrelsen af den kraft, hvormed hver kæde trækker i platformen til tiden t = 10 s.

opgave a har jeg udregnet. jeg kunne til at starte godt tænke mig at få forklaret hvordan jeg skal aflæse grafen (det vedhæftede billede) også prøve at se om jeg selv kan udregne resten.

på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

Du skal finde arealet mellem den røde kurve og x aksen


Svar #2
23. oktober 2012 af frøkendingo (Slettet)

okay hvordan skal jeg gøre dette? jeg forstår ikke helt hvad du mener med at finde arealet.


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. oktober 2012 af peter lind

Du kan bedømme arealet ved at tælle de blå rektangler inde i området.

Der gælder ds/dt = v hvoraf fås s = ∫111,5v(t)dt hvilket fra matematikken vides at være det samme som arealet mellem kurven og x aksen


Svar #4
23. oktober 2012 af frøkendingo (Slettet)

uha integralregning.. det er godt nok længe siden :) men jeg prøver lige at kigge på det.


Svar #5
23. oktober 2012 af frøkendingo (Slettet)

jeg må indrømme at integralregningen er helt ude af mit hovede. det må jeg hellere få repeteret.


Skriv et svar til: automatisk parkeringskælder fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.