Matematik

LØS LIGNING

24. oktober 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningen for x:

 

 2              9

 _        +    _              = 5

4x             2x

 

 

 

 

5          3

_    =   _

x         8-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af hesch (Slettet)

2/4x + 9/2x = 5     ( gang begge sider med 4x )

2 + 18 = 20x

x = 1

 

5/x = 3/(8-x)     ( gang begge sider med fællesnævner:  x(8-x) )

40-5x = 3x

8x = 40

x=5                ( NB:  x ≠ 8,  da man i opgaven ellers dividerer med 0, men dette ses jo opfyldt )

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#1:  PS:   Og x ≠ 0 i begge opgaver, ellers divideres med 0 )


Skriv et svar til: LØS LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.