Matematik

renter

24. oktober 2012 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er fuldstændig lost i disse opgaver... nogle som vil hjælpe ?? Ved ikke HVORDAn man skal regne dem ud.. ?

 

b) En størrelse vokser med 37 % på 6 år . Den årlige procentvise stigning antages at være konstant. Beregn den procentvise stigning over
                         1) 1 år  2) 3 år

 

Opgave 3
I Vivus bank kan man hurtigt få et lån. Jeg kan låne 4000 kr. en måned og skal betale 600 kr. i rente den måned.
Hvad er den månedlige rente?
Hvad er den årlige rente?


Opgave 4
I Ikano bank kan man også få et hurtigt lån. Jeg kan låne 5000 kr. i et år og skal i alt betale 6109 kr. tilbage.
Hvad er den årlige rente?
Hvad er den månedlige rente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Benyt i alle tre opgaver, at:

Slutværdi = Startværdi*( 1+r )n,  hvor n er antal terminer.


Svar #2
24. oktober 2012 af schmeur (Slettet)

Jamen i den første kender vi hverken start eller slutværdien???


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, men man kender forholdet mellem dem. Hvis r er den årlige procentvise stigning, skal der gælde

Kslut / Kstart = (1 + r)6 = 1 + 0,37 ,

hvoraf man så kan bestemme r . Dernæst beregner man (1+r)2 - 1 , og (1+r)3 - 1 .


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.