LaTeX

package på enkelte sider

18. september 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)
Jeg vil bruge pakken "a4wide", men kun på min forside. Nogen der har en ide om, hvordan jeg forklarer dette i preamblen?

Det er kun min forside jeg vil bruge det på. Forsiden er ikke lavet med "\\maketitle" eller lignende.

På forhånd tak.

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2005 af Peden (Slettet)

hmmm, man plejer at kunne eksludere eller indkludere forskellige pakker sålænge der bare er tale om forsiden.

På stående fod husker jeg dog ikke præcis hvordan, skal nok vende tilbage når svaret melder sig.

Brugbart svar (2)

Svar #2
18. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvordan laver du din forside? Kan ske jeg kan give dig et svar, hvis du fortæller mig det, men kan ikke love noget.

Svar #3
18. september 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

#2 Jeg laver bare min forside som \
ewpage
[forside tekst]
\
ewpage
[opgave begynder]

Er lige kommet i tanke om at jeg godt kunne tænke mig at vide, hvordan jeg får noget "dist" i fx

begin{align}
dist(O,\\alpha) &= bla bla &\\Leftrightarrow \\\\
dist(O,\\alpha) &= bla bla
\\end{align}

til ikke at være med kursiv. Altså ligesom hvis jeg bruger "\\cos" i stedet for "cos" under align.

Brugbart svar (2)

Svar #4
18. september 2005 af fixer (Slettet)

I math-environment kan du f.eks. skifte til LR-mode vha /mbox.

F.eks.

$x\\leq 0,\\ \\mbox{til eksempel}$

eller du kan skifte stil i math mode ved at benytte een af følgende kommandoer

\\mathit{italic}
\\mathrm{roman}
\\mathbf{bold}
\\mathsf{sans\\ serif}
\\mathtt{typewriter}
\\mathcal{caligraphic}

men husk de ikke ændrer mode'n. Således ignoreres mellemrum.

Brugbart svar (2)

Svar #5
18. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3: Jeg kan ikke lige på stående fod huske hvordan man får pakken til kun at virke på én side.


#3: Hvis du skal skrive "dist" mange gange, kan du med fordel smide følgende i din præamble:

\
ewcommand\\dist{\\textup{dist}}

så kan du "nøjes" med at skrive \\dist for at få det ikke-kursiv (hvad det så end hedder på korrekt dansk).
Skal du derimod kun bruge "dist" få gange, er det lige så nemt at bruge fixers metode i #4.

Svar #6
18. september 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

#5 Det var lige præcis \
ewcommand\\dist{\\textup{dist}} jeg var interesseret i :)

Brugbart svar (2)

Svar #7
19. september 2005 af sigmund (Slettet)

#0.
En løsning kunne være, at du har din forside liggende som en separat fil, som du så bare inkluderer i filen med selve opgaven. Dvs. at du laver en fil, hvor du loader a4wide pakken og laver en forside, som du så inkluderer med \\input{filnavn} i filen med opgaven.
Denne løsning, vil jeg tro, er den bedste. Ellers kan du prøve http://groups.google.com/group/comp.text.tex, eller tilmelde dig DK-TUG's mailingliste.

Brugbart svar (2)

Svar #8
19. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#7: Arh ja, jeg havde slet ikke overvejet at man kunne inkludere forsiden som en ekstern fil. God idé!

Skriv et svar til: package på enkelte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.