Matematik

eulers ligning

25. oktober 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Jeg har følgende:

 

 

Lad k være et reelt tal. En funktion f deneret på en delmængde D af

R2 kaldes homogen af grad k, hvis der for alle t > 0 og alle (x; y) 2 D

glver at

 

f(tx; ty) = tkf(x; y):

 

D skal være en sadan delmngde, at denitionen giver mening.

 

 

 

Antag nu, at f er en C1-funktion. Vis ved at bruge kædereglen, at

f opfylder Eulers ligning:

 

x * (∂f/∂x) + y * (∂f/∂y) = K * f(x,y)

 

How to do, er fuldstændig lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at du med tkf(x;y) mener tk(fx;y)

Venstre side df/dt = (∂f/∂x)d(xt)/dt +  (∂f/∂y)(dty)/dt = x*(∂f/∂x) + y(∂f/∂y)

Hvor resultatet gælder i punktet (x*t; y*t)

Hvis t = 1 gælder det i punktet (x;y)

Højre side kan du sikkert selv klare at differentiere med hensyn til t. Derefter sættes t=1


Skriv et svar til: eulers ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.