Matematik

TI-Nspire lommeregner - hjælp til opgave

25. oktober 2012 af seniorgirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, der lyder således:

Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet. Jeg skal så løse f(x)=1, og jeg skal bruge denne formel:

f(1)=7*0,9755^x

men hvordan taster jeg det ind på TI-Nspira lommeregneren? Den bliver ved med at sige fejl, når jeg gør det. Jeg skal jo have fundet x, men jeg kan ikke helt finde ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af PeterValberg

solve(7*0.9755^x=1,x)

Hvis din Nspire er indstillet til at regne eksakt, så får du et "sjovt" resultat
Indstil den eventuelt til approx, eller tast det ind på følgende måde:

approx(solve(7*0.9755^x=1,x))

det giver x = 78,45 (afrundet til to decimaler)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. oktober 2012 af seniorgirl (Slettet)

Hvordan indstiller man den til approx? Og hvad betyder det, når den er indstillet på den måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af PeterValberg

Du indstiller det under "Indstillinger"

Indstillinger - Generelt - Beregningstilstand (3 muligheder: Auto, Eksakt, Tilnærmet)

Approx (tilnæmet):  TI-nspire returnerer en tilnærmet værdi
Den vil fx returnere et facit som brøk fremfor et (afrundet) decimaltal 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: TI-Nspire lommeregner - hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.