Matematik

Lineære funktioner

26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

Har to opgaver som jeg ikke kan få til at gå op...

Opgave 1 lyder på: I hver af følgende opgaver er der givet to punkter. Bestem i hvert tilfælde en ligning for linjen gennem de to punkter.

(-4,-6) og (6,9)

Men er der så forskriften jeg skal finde? Og det har jeg fået til at blive 1,5x + 0? Kan det passe? 

 

Opgave 2: I hver af følgende opgaver skal man ud fra de givne oplysninger bestemme en forskrift for den lineære furnktion f:

f(0) = 0 og f(-2) = -8

Er godt med at den del hvor man siger (y2-y2)/(x2-x1), men er y1 og x1 begge 0, og y2 er -8 og y1 er -2.. Eller?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af nielsenHTX

opgave 1

ja det skal man og jeg får det samme.

opgave 2

det er korrekt aflæst.


Svar #2
26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

#1

Så det kan godt passe at forskriften for opg. 2 = 4x + 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Måske. Synes du?


Svar #4
26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

#3

Det er ihvertfal det jeg har fået det til. Men jeg synes bare at det er underligt når b i begge opgaver er 0? Eller.. Er det så ikke bare en ligefrem proportionalitet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

1) du skal skrive f(x) rigtigt, det er ikke nok du har noget der ligner en funktion

f(x)=1,5x + 0

2)

f(0) = 0 og f(-2) = -8  ⇒ (0,0) og (-2,-8)

a=(y2-y1)/(x2-x1),

a=(0-(-8)) / (0-(-2)) = 8/4 = 2

f(x)=2x+b   indsæt (x.y)=(0,0) i udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

 Jo det er en ligefrem proportionalitet og linierne går gennem (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 jo det er korrekt, men #5 har nu ret skriv enten f(x)=.. eller y=...

#5 har byttet rundt på x1 og x2 og 0+2≠4

 


Svar #8
26. oktober 2012 af vleranda10 (Slettet)

#7 Det var nemlig også det jeg sad og undrede mig over..

Jeg er kommet frem til f(x) = 4x. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#5 her en regnefejl, men der er ikke byttet om på X1 og x2 har bare skrevet talparene med (x2,y2)=(0,0)

a=(y2-y1)/(x2-x1),

a=(0-(-8)) / (0-(-2)) = 8/2 = 4


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.