Matematik

Forskriften for en lineær funktion

27. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en matematik opgave hvor jeg skal bestemme forskriften for en linær funktion der går gennem punkterne ( 4,141) og (18,712).

Men hvordan var det ligeeeee man gjorde?


På forhånd tak

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                                a = (712 - 141) / (18 - 4)

                                y = ax + b


Svar #2
27. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Tak for det, men kan du forklar hvordan du fandt fem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af peter lind

Punkterne (x1,y1) og (x2, y2) er kendt-

Man finder hældningen a af a=(y2-y1)/(x2-x1)

Derefter finder man b ved at indsætte et af punkterne i y=a*x + b

 

 


Svar #4
27. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Er med på det første, men forstår ikke hvad du mener med at jeg skal indsætte et af punkterne i y= a *x+b.

 

Ser dette her rigtigt ud:

a= ( y2-y1) / (x2-x1)

a= ( 712-141) / ( 18- 4)

a= 40,79

Hvad skal jeg så?

Er nemlig ikke med på det sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af peter lind

Du kan enten indsætte x=4 og y =141 i ligningen eller alternativt indsætte x=18 og y=712 i ligningen


Svar #6
27. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Lyder det her så rigtigt:

 

a= (y2-y1)/ (x2-x1)

a= (712-141)/ (18-4)

a= 571/14

a= 40,8

 

b= y1-a*x1

b= 141- (40,8*4)

b= -22,2

 

y= 40,8x-22,2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du bør regne med den eksakte værdi a = 571/14 i stedet for en tilnærmet værdi.

Til sidst kan du kontrollere dine resultater ved at indsætte de to punkters x-koordinater i forskriften. Det skal jo så give de to punkters y-koordinater som resultat.


Skriv et svar til: Forskriften for en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.