Matematik

ligning

29. oktober 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse følgende ligning, men det er længe siden jeg har prøvet det efterhånden. Er det noget med at man skal finde diskriminanten?

y2 + 5y – 36 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af nielsenHTX

ja det vil være en god ide. i

f(x)=ax2+bx+c der er diskriminanten  

D=b2-4ac

aflæs a ,b og c og indsæt.

x er derefter givet ved

x=-(b±√D)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af PeterValberg

Det er en andengradsligning efter modellen

Den ubekendte er bare benævnt y i stedet for x (som man "plejer")

Først bestemmes diskriminanten d 

da d > 0 har ligningen to rødder (løsninger), som bestemmes med:

hvilket giver dig rødderne:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.