Matematik

Tal og algebra

29. oktober 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har lige stødt på nogle matematik opgaver som jeg ikke kan finde ud af at regne ud. Jeg håber selvfølgelig at i kan hjælpe mig.

15% af et beløb er 450 kr. Hele beløbet er. Hvordan regner jeg det ud? Er det ikke 100*450/15?

Opskrift til kogt ris til 4 personer. 3dlvand 2 dl ris 1 tsk. salt. Til 6 personer skal man bruge_________ dl vand?

Hvordan regner jeg det ud? Jeg ved at 3DL vand=4 personer.  Det vil så sige at de får omtrent 0,75 DL hver . Ganger jeg så ikke med 6 eller hvad? Jeg er helt forvirret nu. Please hjælp mig

Jeg glemte, at spørge om, hvordan jeg regner kassens samlede overfladeareal?

Lad os sige at jeg har en kasse, som har længden 4m. Højden 5m. Breden 3m. Er det så ikke Længden*Højden+Breden*Højden, på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man finder først andelen for 1 person ved at dividere med 4, og så finder man, hvad der skal bruges til 6 personer ved at gange portionen for 1 person med 6 .

Den første udregning er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 15 % = 450 kr

 1 % = 450 kr / 15

 100 % = (450 kr / 15) • 100

 

4 personer = 3 dl vand

1 person = (3 dl vand) / 4 = (3/4) dl vand

6 personer = ( (3/4) dl vand ) • 6

 


Svar #3
30. oktober 2012 af dwag (Slettet)

H vad med det sidste? Jeg er mest bekymret for det, please hjælp mig med det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

O = 2 • b • l + 2 • l • h + 2 • b •h = 2 • ( l  • b + l • h + b • h  )


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

En lukket kasses overflade består af 6 rektangler, der er parvis kongruente. Kassens samlede overfladeareal er da

A = 2·(L·B + L·H + B·H)


Svar #6
05. november 2012 af dwag (Slettet)

Jeg forstår det ikke! LAd os sige at længden er 4. Højden er 5 og Breden er 3. Hvad er Kassens samlede overfladeareal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det finder du jo så ved at indsætte i formlen for overfladearealet

A = 2·(L·B + L·H + B·H)

   = 2·(4·3 + 4·5 + 3·5)

   = 2·(12 + 20 + 15)

   = 2·47


Skriv et svar til: Tal og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.