Matematik

Tangent til grafen

30. oktober 2012 af Emmmmma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af håber nogen vil kigge på det og fortælle hvad det er jeg gør galt.

Opgaven lyder således: Bestem tangent til grafen for f(x) = 2x2-4x+1 i punktet (2,(2))

Jeg har prøvet mig lidt frem, men kan ikke få det til at lykkedes:

f '(x)=4x +5

f(2)=8-8+1 =1

f '(2)= 8+5 = 13

y= f ' (2)(x-2)+f(2)

 = 13 (x-2) +1

 = 13x - 26 +1

 = 13x - 25

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

f'(x) = 4x-4


Skriv et svar til: Tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.