Matematik

TI-Nspire, udregning af skæring mellem 2 punkter!!

30. oktober 2012 af agneteeeeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja, hvordan kan jeg i Nspire udregne hvor 2 linjer i et koordinatsystem skærer hinanden? J

Jeg har sat mine tal op i nogle regneark og sat den bedste rette linje for begge tabeller ind i et koordinatsystem. Men hvordan kan jeg regne ud hvor de præcist skærer hinanden??

På forhånd tak!

/Agnete 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af mathon

 

                        ...du skal finde en ligning for hver af linjerne


Svar #2
30. oktober 2012 af agneteeeeeee (Slettet)

Y=300x+700 og y=256,27x+1250,6 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af mathon

fællespunkt kræver

          I:           y = 300x + 700
          II:          y = 256,27x+1250,6              II trækkes fra I

                      0 = (300-256,27)x + (700-1250,6)

                      (1250,6-700) = (300-256,27)x

                      x = (1250,6-700) / (300-256,27) = 12,5909    som indsat  i   y = 300x + 700
    giver
                      y = 300
·12,5909 + 700 = 4477,27


   skæringspunkt
                               
S = (
12.5909 ; 4477.27)
 

         

 

 


Skriv et svar til: TI-Nspire, udregning af skæring mellem 2 punkter!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.