Matematik

Skalarprodukt - nummeriskværdi? eller længden af?

19. september 2005 af frp (Slettet)
Hej

Jeg ved ikke om jeg kan løse opgaven endnu... for mit problem er at jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal forstå den...

Jeg skal bevise at:
| a→ * b→|
obs: gange-tegnet(*) skal sandsyneligvis opfattes som en prik

Hvis det er relevant at jeg bagefter skal bruge min viden fra den første del af opgaven til at bevise at bevise at:
| a→ + b→|
nævner jeg også denne del af opgaven.

Svar #1
19. september 2005 af frp (Slettet)

Hov programmet kunne åbenbart ikke tage alle tegnene... ved den første skal der stå:
| vektor(a) * vektor(b)| mindreend-eller-ligmed |vektor(a)|*|vektor(b)|

ved den næste skal der stå:
| vektor(a) + vektor(b)| mindreend-eller-ligmed |vektor(a)| + |vektor(b)|


Svar #2
19. september 2005 af frp (Slettet)

Hvad betyder stregerne uden om?...
nummeriskværdi?... eller længden af?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2005 af LanioX (Slettet)

Numerisk værdi rundt om skalaren og længden af rundt om vektorerne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2005 af Anna18 (Slettet)

jeg er næsten sikker på at de skal forstås som længden af vektorerne

Svar #5
19. september 2005 af frp (Slettet)

Hvordan kan du se det?

Svar #6
19. september 2005 af frp (Slettet)

ja det tror jeg du har ret i

Svar #7
19. september 2005 af frp (Slettet)

det jeg er itvivl om er hvordan man kan have en længde af et prikprodukt.. så må det jo være den nummeriske værdi...

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2005 af LanioX (Slettet)

Det giver ikke mening at tage længden af en skalar, så der må det betyde den numeriske værdi. Tilsvarende giver det ikke mening at tage den numeriske af en vektor, så der må det betyde længden af.

Svar #9
19. september 2005 af frp (Slettet)

så forstår jeg det bedre... tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2005 af fixer (Slettet)

#0 Hvis ikke andet er oplyst om vektorerne a og b gælder der 'mindre end eller lig', altså

|a prik b| =

hvor jeg med 'prik' mener skalarproduktet.

Tilsvarende gælder:

|a+b| =

Lighedstegnene gælder såfremt a og b er parallelle.

Svar #11
19. september 2005 af frp (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvorfor du skriver:
|a prik b| =
og ikke:
|a prik b| =


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

|a| og |b| er tal, altså står der et almindeligt tal-gange-tegn imellem dem. Det må man godt udelade for bekvemmeligehedens skyld - faktisk skriver man det sjældent i vektorsammenhæng, da det i håndskrift ikke er til at se forskel på et gangetegn og en vektorprik. Derfor ville det vist kun forvirre mere end godt var, hvis man skrev |a|*|b|.

Svar #13
19. september 2005 af frp (Slettet)

okay... jeg tror jeg forstår det nu... det er da bar mig der ikke har tænkt mig ordenligt om

Skriv et svar til: Skalarprodukt - nummeriskværdi? eller længden af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.