Matematik

matematik ligning!? hjælp

01. november 2012 af sukkerknalder (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej:) jeg er rigtig dårlig til matematik og ligninger og håber at der er nogle som kan hjælpe mig, med de her to opgaver..:?

Opg 1) en ret linje går gennem punkerne A (-6,-4) & B (1,5)

           bestem en ligning for denne linie.

 

Opg 2) En linie m har ligningen

           m: y=0,13 * x-12

           hvor skære denne linie y-aksen?

           hvor skære denne linie x-aksen?

 

Håber i vil hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Bestem hældningskoefficienten a for linien ud fra de to punkters koordinater, og benyt så det ene punkt til at bestemme b i forskriften y = ax + b .

2) Skæring med y-aksen: indsæt x = 0.

    Skæring med x-aksen: løs ligningen y = 0 .


Skriv et svar til: matematik ligning!? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.