Fysik
Absolutte grænsevinkel fra vand til luft
19. september 2005 af
MrJonas (Slettet)
Ja som overskriften siger, hvordan beregner jeg grænsevinklen fra vand til luft? Det eneste jeg ved er at brydningsindekset for vand er 1,334!
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #1
19. september 2005 af fixer (Slettet)
Prøv at se mine besvarelser på tidligere indlæg om brydning i Fysik foraet. Så vil du finde en beskrivelse af den lovmæssighed (Snell's lov) der gælder.
Vands brydningsindeks er også det eneste du behøver. Alle brydningsindekser er nemlig relative i forhold til brydningsindekset for luft (egtl. vacuum, men lad det ligge). Og da det eneste der skal anvendes er forholdet mellem brydningsindekserne ja så er det jo:
n1 = n_vand = 1.334*n_luft = 1.334*n2
ergo
n_luft/n_vand = n2/n1 = n2/(1.334n2) = 1/1.334.
Vands brydningsindeks er også det eneste du behøver. Alle brydningsindekser er nemlig relative i forhold til brydningsindekset for luft (egtl. vacuum, men lad det ligge). Og da det eneste der skal anvendes er forholdet mellem brydningsindekserne ja så er det jo:
n1 = n_vand = 1.334*n_luft = 1.334*n2
ergo
n_luft/n_vand = n2/n1 = n2/(1.334n2) = 1/1.334.
Skriv et svar til: Absolutte grænsevinkel fra vand til luft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
