Matematik

Mat, uden lommeregner..

19. september 2005 af Kamelot (Slettet)
Jeg sidder og har brug for lidt hjælp, opgaven lyder:

Det oplyses, at pi / 6 er løsning til ligningen

Sinx= 1/2 , xE[0;2pi]

Bestem samtlige løsninger til ligningen..

Skal jeg bare tegne det ind på enheds cirklen, i et kordinat system og skrive hvad x1, x2 er?
Er ikke helt sikker

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2005 af fixer (Slettet)

Du kan fint illustrere det med en figur.

Men samtlige løsninger (der er 2 i det nævnte interval) skal angives eksakt.


Svar #2
19. september 2005 af Kamelot (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg så løse dem? Bare et hint til hvordan, jeg kan ikke lige umiddelbart se hvad du mener...

Svar #3
19. september 2005 af Kamelot (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg så løse dem? Bare et hint til hvordan, jeg kan ikke lige umiddelbart se hvad du mener...

Svar #4
19. september 2005 af Kamelot (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg så løse dem? Bare et hint til hvordan, jeg kan ikke lige umiddelbart se hvad du mener...

Svar #5
19. september 2005 af Kamelot (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg så løse dem? Bare et hint til hvordan, jeg kan ikke lige umiddelbart se hvad du mener...

Svar #6
19. september 2005 af Kamelot (Slettet)

ups.. kom til at trykke et par gange :S
Men kan du ikke lige forklare nærmere ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Vi skal løse ligningen

sin(x) = 1/2 , x E [0;2*pi]

Det oplyses, at x = pi/6 er en løsning. Brug nu din viden om sinus, som jo er defineret ud fra enhedscirklen.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2005 af fixer (Slettet)

Fandt du ud af det ?

Udnyt at

sin(pi-x) = sin(x)

Skriv et svar til: Mat, uden lommeregner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.