Matematik

Bestem omsætningen, hvor omsætningen = p(x)*x.

04. november 2012 af hejdu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?

En virksomhed har følgende pris- afsætningsfunktion: p(x) = -  1/20 x + 80

a)Bestem omsætningen, hvor omsætningen = p(x)*x.


Virksomhedens variable enhedsomkostninger er følgende funktion: g(x) =  1/10 x + 20

b)Bestem de totale variable omkostninger, hvor totale variable omkostninger = g(x)*x

c)Bestem det totale dækningsbidrag. Dækningsbidrag= omsætning -  totale variable omk.

d)Bestem den optimale mængde og den optimale salgspris. (dvs. der hvor dækningsbidraget er størst).

e)Bestem det største dækningsbidrag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af nb3810 (Slettet)

a) Omsætningen= (-1/20x+80)*x = -1/20x2+80x

 

b) Totale viariable enhedsomkostninger= (1/10x+20)*x = 1/10x2+20x

c) Dækningsbidrag= -1/20x2+80x-(1/10x2+20x)= -3/20x2+60x

d) Optimale salgspris --> Finde toppunktet på funktionen i for dækningsbidraget. f'(x)= 2*(-3/20x)+60

Sætter f'(x)=0   -    -6/20x+60=0    -    x=200 kr

Optimale mængde --> Sætter 200 ind i den funktionen for dækningsbidraget: -3/20*200^2+60*200=6000 stk. 

e) Sætter 200 i funktionen p(x)= -1/20*200+80=70  70*6000=420.000

Sætter 200 i funktionen g(x)= 1/10*200+20=40   40*6000=240.000

420.000-240.000=180.000 kr.


Svar #2
04. november 2012 af hejdu1 (Slettet)

Kan du sige hvad du gør ud fra hvert enkelt opgave, da den skal bruges til en emneopgave?


Skriv et svar til: Bestem omsætningen, hvor omsætningen = p(x)*x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.