Matematik

forskrift for det andengradspolynomium, der går gennem nedenstående punkter:

05. november 2012 af rebanders (Slettet)

Bestem uden brug af TI-89 forskrift for det andengradspolynomium, der går gennem nedenstående punkter:

a) (-2,0)   (3,0)   (0,-3)

 

b) (½,0)   (4,0)  (0,-4)

 

Hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

Generelt skal du  bruge at f(x) = ax2+bx+c Indsæt punkteren i dette for eks. for den første f(-2) = a*(.2)2+b*(-2)+c = 0. Indsættelse af de 3 punkter giver 3 ligninger med 3 ubekendte, som man kan løse. I de 2 opgaver er der specielt mange med koordinater 0, hvilket kan udnyttes, så regningerne bliver nemmere. Hvis r1 og r2 er rødder i polynomiet gælder at f(x) = a(x-r1)(x-r2)


Svar #2
05. november 2012 af rebanders (Slettet)

Nu er jeg helt forvirret o.O
Min hjerne er ikke helt matematisk desværre så er ikke så god til dette.
 

Kan jeg lokke dig til at måske lave den første og forklare din fremgangsmåde? har nemlig udover disse to 4 mere der skal laves så hvis jeg har en "model" at gå efter kan jeg måske få dem løst :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af peter lind

I slutningen af første linje i #1 står den første ligning, du kan bruge


Svar #4
06. november 2012 af rebanders (Slettet)

Er helt blank :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2012 af peter lind

Det første punkt indsat giver f(-2) = a*(-2)2+b*(-2)+c = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2012 af SuneChr

# 0

Når et punkt (0 ; y0) ligger på parablen, med forskriften  f(x) = ax2 + bx + c ,  aflæses c med det samme som lig med y0 ,

for ved at indsætte x = 0 står c alene tilbage som lig med y0 .


Skriv et svar til: forskrift for det andengradspolynomium, der går gennem nedenstående punkter:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.