Matematik

Linear Afbildning

06. november 2012 af Lescort - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Jeg har brug for hjælp om hvordan viser man at en regulær lineær afbildning afbilder et linjestykke på et linjestykke og det samme med en given trekant? er det rigtigt hvad jeg forstod, at når man har en regulær linear afb. ender man i samme demensioner? 

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at gøre det klart, hvad du afbilder på hvad.

Hvis du med en regulær lineærafbildning mener en lineær afbildning, der kan beskrives ved et matrix, der kan inverteres, er det klart, at matricen skal være kvadratisk og have en determinant, der ikke er lig med 0. At matricen er kvadratisk betyder, at definitonsrummet og billedrummet har samme dimension.


Svar #2
06. november 2012 af Lescort

Mange tak, Jeg forstå stadige ikke, spørgesmålet er Argumentér for følgende påstande om regulære

lineære afbildninger af planen ind i planen:

En regulær lineær afbildning afbilder et linjestykke
      på et linjestykke.
    
     Vink: Brug at et linjestykke fra et punkt A til et punkt B har
     en parameterfremstilling på formen
     a + t *r , hvor  t∈[0; 1], og hvor a = OA  og  r = OB - OA  

 

Jegg har lavet det til AB = OA+t*(OB - OA) og beviste at det her opfylder de to linearitets betingelserne, er det så rigtigt? skal jeg gøre det samme for en trekant?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2012 af peter lind

Din formel er forkert. Du har at  x(t) = a+t*r Hvis du har en lineær afbildning f(x) gælder der f(x(t) ) = f(a+r*t) = f(a)+t*f(r), hvilket er parameterfremstillingen for en linje med det ene endepunkt i givet ved O1A1 = f(a) og det andet enedepunkt givet ved    O1B1 = f(a+b). O1 er begyndelsespunktet i billedrummet.

For trekanten brug hellere resultatet af det første spørgsmål

 


Skriv et svar til: Linear Afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.