Matematik

Tid / Fart

06. november 2012 af CecilieB1 (Slettet)

Har nogle problemer med et regnestykke der siger sådan: 
'Farten gennem byen er 40 km/t. Farten på lufthavnsvejen er 60 km/t.'
hvor lang tid tager en lufthavnstur? 
-en lufthavnstur er 14 km- 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kende længderne af etaperne, dels længden af ruten gennem byen, og dels længden af lufthavnsvejen.

Når der køres med konstant fart v, gælder der, at v = s / t , hvorfor t = s / v . Beregn deltiderne for de to etaper, og læg tiderne sammen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af mathon

  

                    ...hvor mange km i byen og hvor mange km på lufthavnsvejen?


Svar #3
06. november 2012 af CecilieB1 (Slettet)

2 km gennem byen og 5 km på lufthavnsvejen, men en lufthavnstur er de 7 km og tilbage igen. 


Svar #4
06. november 2012 af CecilieB1 (Slettet)

Og der er ingen tider, kun kilometerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så benyt vejledningen i #1. Beregn kørtetiden hver vej gennem byen, og hver vej ad lufthavnsvejden. Læg tiderne sammen til sidst.


Svar #6
06. november 2012 af CecilieB1 (Slettet)

Okay tak, men det er jo de 14 km. men skulle regne tiden ud på en lufthavnstur hvor farten gennem byen er 40km/t og på lufthavnsvejen 60km/t.
så forstår det ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2012 af mathon

 

          minimumstid for            bykørsel ud og hjem                    på lufthavnsvej ud og hjem

                                                    2·(2 km)/(40 km/h)        +           2·(5 km)/(60 km/h)     

                                                          (1/10) h                   +             (1/6) h

                                                             6 min                    +             10 min      =   16 min

 

helt i overensstemmelse med forklaringen i #1
men skåret ud i pap


Svar #8
06. november 2012 af CecilieB1 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Tid / Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.