Matematik

hvordan regner man bare en af dem ud på?

06. november 2012 af sofiat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis x og y er proportionale betyder det, at der findes en konstant a, så der gælder, at y=a·x. a kaldes for proportionalitetsfaktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Hvad skal der stå i firkanten med det røde kryds?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har kopieret et link til et billede, der kun kan ses af dig selv.


Svar #3
06. november 2012 af sofiat (Slettet)

de to variable x og y er proportionale. når y=6 er x=1,5.

find når proportionalitetsfaktoren og beregn x når y=12. beregn også y når x er 1

 

det er det jeg ikke helt forstod.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

6=a*1.5 <=> a=6/1.5 <=> a=4

y=12 <=> 12=4*x <=> x=3

y=4*1=4

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af mathon

 

                      ...så der gælder, at    y = 4·x


Skriv et svar til: hvordan regner man bare en af dem ud på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.