Matematik

trekanter

08. november 2012 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

I den vilkårlige trekant ABC er a = 7,5cm, b = 9,6cm og A = 35°.
1. Vis, at der findes to trekanter med de givne størrelser.
Jeg kan finde størrelserne på den ene trekant ved ar bruge sinusrelationerne
2.      Hvor lang skal siden b være, for at der netop ikke er to trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af mathon

1.

                      a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                      7,52 = 9,62 + c2 - 2·9,6·c·cos(35º)

                      c2 - 15,7277c + 35,91 = 0

                      c = 2,7717     v     c = 12,956

 
2.      Hvor lang skal siden b være, for at der netop ikke er to trekanter?

                      b = a = 7,5


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.