Matematik

Opgave 22.8 trip bog 2 Hjæææælp

08. november 2012 af PernilleDamgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP

 

Opgaveteksten:

22.8
En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne, der skal altså ikke være brede aluminiumslister som på billedet.

- Hvad skal længde, bredde og dybde på akvariet være, hvis arealet er glasset skal være så lille som muligt?

 

Jeg har skrevet:

l*h*b=200 dm^3

V=l*h*(h*1,618)

l= 200/1,618h^2

arealet må så være 2*h*b+2*l*h+l*b

 

nu er jeg så helt flad, kan slet ikke finde ud af det????

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af peter lind

Du skal erstatte l med de sammenhæng du har fundet mellem l og h. Du skal tilsvarende erstatte b med den fundne sammenhæng med h. Overfladen er nu kun afhængig af h. Den funktion kan du finde minimum for på sædvanlig måde.


Svar #2
08. november 2012 af PernilleDamgaard (Slettet)

Kan du vise mig det, er ikke sikker på jeg forstår det ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af peter lind

Hvis du indsætter resultatet for l får du A = 2h*b+2h*200/(1,618*h2)+ b*200/81,618*h2)

Indsæt nu selv på samme måde at bredden = 1,618*højden


Skriv et svar til: Opgave 22.8 trip bog 2 Hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.