Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK OPGAVE!!!

08. november 2012 af Lauholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med nogle opgaver i matematikbogen ''Gyldendals Gymnasiematematik arbejdsbog B1''

I perioden 1970-2004 kunne antallet f(x) af elever på efterskolerne i Danmark med god tilnærmelse beskrives ved f(x) =532*x + 5818, hvor x er antal år efter 1970.

1. Hvad fortæller tallet 532 om vækstmodellen?

2. Hvor meget vokser antallet af elever i en 10-års periode ifølge denne model?

3. Bestem antallet af elever i år 2010 ifølge modellen. Sammenlign med det faktiske tal.

 

Nogle der kan hjælpe? Er virkelig på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Sokola (Slettet)

Din generelle forskrift: f(x) = ax + b (linæer funktion) - find ud af, hvad a og b betyder (google / din mat. bog).

1) ovenstående

2) x = antal år efter 1970, derfor - indsæt 10 på x's plads

3) beregn hvor mange år 2010 er efter 1970 - indsæt antal år på x's plads

 

:)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK OPGAVE!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.