Matematik

pythagoras

10. november 2012 af nann5637 (Slettet)

Hej! :D

Jeg har fået til opgave at hjælpe en pige fra 5. klasse 

Hun har fået til opgave at finde ud af arealet en den midderste kvadrat (se vedhæftet fil)

Jeg har fundet ud af at de midderste kvadrat er halv så stor ved at rykke rund på trekanterne

Jeg har regnet det ud vha af trekanternes areal

Men hvis jeg tager pythagoras kan jeg ikke får det samme resultat, jeg siger

de to kateter på trekanterne er 2 cm og regner hypotenusen ud ved at sige 22 + 22 = 8 og tager derefter kvadratroden som er 2.8 cm, dvs sidelængden af den mindste kvadrat er 2,8 og arealet er derfor 5.7, hvilket ikke passer med mine andre resultater 

Nogle der kan forklare hvorfor, eller fortælle mig hvad jeg gør forkert? 

 

Vedhæftet fil: lektie.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Arealet af et kvadrat

        er 

                A = s2 , hvor s er sidelængden

        og husk

                 A ≠ 2 • s

 

Pythagoras sætning giver

                           c2 = a2 + b2

            Specifikt

                           c2 = 22 + 22

                           c2 = 8

                           c = √ (8)

                           c = 2 • √ (2)

 

  Arealet af den mindterstre kvadrant

                   A = ( 2 • √ (2) )  •  ( 2 • √ (2) )

                      = 4 • (√ (2))2

                      = 4 • 2

                      = 8

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2012 af Jesf (Slettet)

Hvorfor lave omskrivningen √8 = 2√2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                 ... ja det er ikke nødvendigt

#1 skrevet lettere op

                     c2 = 22 + 22

                     c2 = 8

Arealet af den mindterstre kvadrant

                      A = c2 = 8


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hvorfor gøre det så besværligt?

tegn diagonalerne i den lille trekant. Nu er der 8 ens trekanter, hvoraf de fire danner det inderste kvadrat. 4 trekanter ud af 8, det er halvdelen.

Det lille kvadrat er altså halvt så stort som det store.

Det kan en 5.klasse elev forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2012 af mette48 (Slettet)

Du har regnet 2,82 forkert ud, det er 7,84 og så er der en afrundingsfejl fordi du kun bruger 1 decimal


Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.