Matematik
Partiel integration
20. september 2005 af
sontas (Slettet)
Jeg skal integrere følgende vha partiel integration :
S ln(x)^2dx
jeg er jo da tvunget til at sætte
g(x) = ln(x)
g'(x) = 1/x
f(x) = ln(x)
F(x) = x*lnx -x
hvis dette indsættes i fomularen for partiel integration fås :
S ln(x)^2dx = (x*lnx-x)*lnx
- S((x*ln(x)-x)*x^-1)dx og så synes jeg det ender i, at man skal ud i noget integration ved substition i det nye integrale der opstår og, derved giver opgaven slet ingen mening. Hvad er der galt?
S ln(x)^2dx
jeg er jo da tvunget til at sætte
g(x) = ln(x)
g'(x) = 1/x
f(x) = ln(x)
F(x) = x*lnx -x
hvis dette indsættes i fomularen for partiel integration fås :
S ln(x)^2dx = (x*lnx-x)*lnx
- S((x*ln(x)-x)*x^-1)dx og så synes jeg det ender i, at man skal ud i noget integration ved substition i det nye integrale der opstår og, derved giver opgaven slet ingen mening. Hvad er der galt?
Svar #1
20. september 2005 af fixer (Slettet)
S[(x*ln(x)-x)/x]dx =
S[ln(x)-1]dx
og så går resten af sig selv. Jeg tror
såmænd blot du er blevet lidt forblændet af en tilsyneladende kompliceret integrand. Men bemærk blot at brøken kan forkortes med x.
S[ln(x)-1]dx
og så går resten af sig selv. Jeg tror
såmænd blot du er blevet lidt forblændet af en tilsyneladende kompliceret integrand. Men bemærk blot at brøken kan forkortes med x.
Svar #2
20. september 2005 af sontas (Slettet)
det var lidt dumt! Jeg tænkte bare så snart, at der stod xlnx-x kunne det ikke forkortes med x med fordel pga, der ikke stod "gange" imellem. Tak for hjælpen! :)
Skriv et svar til: Partiel integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
