Matematik

uligheder

11. november 2012 af hans1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs uligheden: cos(x) > 0,5219 og forklar resultatet matematisk som sprogligt.

 

Plzz hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af peter lind

Slå den inverse til cosinus op på din lommeregner. Derefter indtegn ppå en enhedscirkel.


Svar #2
11. november 2012 af hans1995 (Slettet)

har prøvet, kan ikke komme vidrer

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af peter lind

Så præv at lave en kurve over cosinusfunktionen. Der er sikkert en i din bog; men ellers findes der programmer der kan lave det for dig.


Svar #4
11. november 2012 af hans1995 (Slettet)

Jeg skal løse opgaven teoretisk

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Tegn en enhedscirkel med radius 1 dm (10cm)

Indtegn  punktet (0;0,5219), tegn lodret op til cirkelen, og tegn radius ud til dette punkt.

Nu har du en vinkel med cosv = 0,5219.

Brug tegningen til at finde andre vinkler mad cosv = 0,5219

Find derefter de vinkler, hvor cosv > 0,5219 (f.eks cosv=0,6)

Så er opgaven løst praktisk, så skal du finde teorien der hører med.


Skriv et svar til: uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.