Matematik

Funktion

11. november 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 


Jeg har en eksponentiel funktion: y = 12 · 1,035x,

Jeg får oplyst, at y er befolkningstallet i mio og x antal år efter 2010

Hvordan skal jeg beskrive tallene 12 og 1,035?
 

Skal jeg starte me dat indsætte x-værdier og finde vækstraten?

 

På forhånd tak :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2012 af peter lind

Find hvad y er i 2010 og forholdet mellem befolkningstallet et år i forhold til det foregående år.


Svar #2
11. november 2012 af Lektiepige (Slettet)

 y = 12 · 1,035x 

 

Skal jeg skrive x = 0, når jeg vil finde befolkningstallet for år 2010 ?

 

dvs. 

y = 12 · 1,0350= ..

eller skal jeg bare gange 12 · 1,035 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af peter lind

Det er korrekt at år 2010 er befolkningen 12*1,035.  Hvad er så 1,0350 ?


Svar #4
11. november 2012 af Lektiepige (Slettet)

 

Det giver 1 ? Jamen er befolkningstallet for år 2010 ikke begyndelsesværdien dvs. b  altså 12 mio?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2012 af peter lind

Lige netop og dermed har du fået konstateret hvad betydningen af de 12 er


Svar #6
11. november 2012 af Lektiepige (Slettet)

Alletiders tak skal du have :-)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.