Kemi

Reaktionskinetik

12. november 2012 af Mambojo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gør her... Er der nogen som er sød at hjælpe med at løse denne opgave :D 

 

Tak tak

 

Reaktionen


2NO_((g) )+C?l_2?_((g) )→2 NOCl_((g) )


Undersøges ved 263 K.


Der opnås følgende begyndelsesværdier (initial rates) for reaktionshastigheden (-?[Cl_2])/?t :


[NO]_0 (M)            [Cl_2 ]_0 (M)           Begyndelseshastighed

                                                                   (M-min^(-1) )

0,10                          0,10                           0,18
0,10                          0,20                           0,36
0,20                          0,20                           1,45


a. Hvad er hastighedsudtrykket?
b. Hvad er størrelsen af hastighedskonstanten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

 

                      2 NO (g)   +  Cl2 (g)  --->  2 NOCl (g)

                           d[Cl2]
                   v = -  ------- = k•[Cl2]x
                              dt

  hvoraf

                  v2/v1 = ([Cl2]2 / [Cl2]1)x

                  0,36/0,18 = (0,20 / 0,10)x

                  0,36/0,18 = (0,20 / 0,10)x

                  2 = 21

dvs
                  x = 1

    en 1. ordens reaktion med hensyn til [Cl2]

    

 

           

 


Svar #2
12. november 2012 af Mambojo (Slettet)

Takker :D


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.