Matematik

trekanter

12. november 2012 af eray (Slettet)

Hejsa folkens, er kommet til et emne i bogen som omhandler trekanter, opgaven lyser sådan:

om en spids vinkel v gælder, at sin v=0,35.

Bestem cos V og tan V

Tak på forhånd, bare et generalt spørgsmål, da vi har om det lige nnu og har ret svært ved det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

      sin2(v) + cos2(v) = 1 ,

og at

      tan(v) = sin(v) / cos(v) .

At vinklen er spids betyder, at cos(v) > 0 .


Svar #2
12. november 2012 af eray (Slettet)

jeg forstår det ikke helt, hvad mener du med sin^2? Osv.. 

Kunne du måske komme med en grundigt fortælling? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

sin2(v) er en skrivemåde for sin(v)·sin(v) . Du bør da kende Pythagoras

      sin2(v) + cos2(v) = 1 ,

hvoraf man kan bestemme cos(v) , hvis man kender sin(v), og omvendt.


Svar #4
12. november 2012 af eray (Slettet)

okay, men sin (v) giver jo 0,35

hvordan får du så cos(v) til at give 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det beregnes så ved at isolere cos(v) af Pythagoras. Angiv selv dit eget resultat.


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.