Matematik

Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c

12. november 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle dejlige brugere og hjælpere, jeg sidder fast i en opgave, som en tidligere bruger har før stillet.

Ses her i linket.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=494137

Der er så en bruger(svar #3), som har givet svaret på denne opgave, og der er lige 2 punkter, som jeg ikke forstår.

"f(x) har et lokalt minimum og et globalt minimum for x€{-2;1}
f({-2;1}) ={-5;1.75}, hvoraf
f_lokalt_min = 1.75
f_globalt_min = -5"

Hvordan er der blevet fundet frem til {-5;1.75}??

For jeg kan ikke se, hvordan f({-2;1}) er blevet til {-5;1.75}??

Men det skal dog siges, at jeg kan se, at der er en speciel parantes omkring -2;1 den {}. Og måske er vi ikke nået i undervisningen for hvad det betyder. Men om der så er en, som venligst gerne vil forklare mig det? :) mange tak! :D

 

og det andet punkt er

for c<-5 er er der ingen løsnig
for c = -5 er der 1 løsning
for c = -5 er der 1 løsning
for -5<c<1.75 er der 2 løsninger
for c = 1.75 er der 3 løsninger
for 1.75<c<3 er der 4 løsninger
for c = 3 er der 3 løsninger
for c>3 er der 2 løsninger

Hvordan bliver der fundet frem til de antal løsninger? for hvis jeg bruger maple, så kan jeg sagtens under -5 få 4 forskellige løsninger, så hvordan er fremgangsmåden i for at finde de antal løsninger??

 

Hvis i ikke lige forstår hvad jeg spørger om, så bare fortæl mig trin for trin, hvordan i gør :)

 

Med venlig hilsen en lille pige, som bliver lykkelig for noget hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis man skriver {-2;1} betyder det, at man har en liste med 2 tal: -2 og 1.

Putter du første tal (- 2) ind i f(x) giver det f.eks. -5.    { } betyder altså en liste.

 

for at løse f(x) = c  skal du finde alle 3 lokale ekstrema punkter, altså hvor f ' (x) = 0.

Det er lettere hvis man tegner grafen f(x) og forestiller sig at man bagefter flytter x-aksen op.

Det at du flytter x-aksen op med c svarer til at tage f(x) minus c, hvilket er fint, da du netop skal løse f(x)- c = 0

Grafen for f(x) ligner et blødt skævt W. Så hvis du lægger en vandret streg forskellige steder gennem W'et kan du se hvor mange gange stregen skærer W'et for en bestemt y-værdi.


Skriv et svar til: Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.