Matematik

t. ligning

13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f '(x) = ?3x?^2+ 2
     f(1)=1^3+2*1+8
    f^' (1)=3*1^2+2 = 5
     Jeg anvender tangentligningen: y = f'(x_0)(x - x_0) + f(x_0)

det eneste jeg ikke ved er hvad jeg indsætter istedet for x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af peter lind

Det skal bare være x. Du skal jo have en lineær funktion y=ax+b ud af det


Svar #2
13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

5(x - 5)+ 5≈5•x-20 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af peter lind

Det stemmer ikke med det du skriver i #0. Det skal være y =f '(1)(x-1)+f(1)


Svar #4
13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

nååå

jeg ved det virkelig ikke.
nå jeg prøver med 1 giver det x


Svar #5
13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Nå ja!

 


Svar #6
13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

5(x - 1)+ 11≈5•x+6

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2012 af peter lind

Ja


Skriv et svar til: t. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.