Matematik

(a + 2b)2 – a(a + 4b)

13. november 2012 af gluck123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan se om jeg har lavet denne reducering rigtig 

(a + 2b)2 – a(a + 4b)

a+a+2b+2b-a+a-4b

= 2a

 

Er der evt. noget jeg har glemt? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt forkert. Du har ikke kvadreret korrekt og heller ikke ganget ind i parentesen korrekt.


Svar #2
13. november 2012 af gluck123 (Slettet)

Vil du så ikke hjælpe med at skrive den op? Har virkelig problemer med sådan nogle stykker


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratstning til at udregne det første led.

Ved det andet led ganger man en toleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.


Svar #4
13. november 2012 af gluck123 (Slettet)

Forstod nada af hvad du skrev der... Jeg bad dig om at lave den, så jeg kunne se hvordan du havde lavet den. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg går ud fra, at du har lært om kvadratsætninger i de små klasser, som

(a+b)2 = a2 + 2ab +b2 .

Prøv at bruge den på det første led.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2012 af Source (Slettet)

#4

  (a + 2b)2 – a(a + 4b)

  = a2 + 4b2 + 2·2b·a - a2-4ab

  = a2 +4b2 + 4ab - a2 - 4ab

  = 4b2


Skriv et svar til: (a + 2b)2 – a(a + 4b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.