Matematik

Hjælp til bestemmelse af monitorniforhold og ekstremaer

14. november 2012 af nutnutnut (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=-1/3x^3-1/2x^2+6x-4

a) Bestem ved hjælp af differentialregning monotoniforholdene og ekstremaer for f.

b) Bestem en ligning for tangenten i punktet (0, f(0))
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af mette48 (Slettet)

find f'(x)

sæt f'(x)=0 og løs ligningen. for disse værdier er der max eller min

find fortegn for f'(0) mellem extremerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2012 af Source (Slettet)

 #1 uddybet

               hvis f '(x) > 0 for alle x∈I, så er f(x) monotont voksende i intervallet I

               hvis f '(x) < 0 for alle x∈I, er f(x) monotont aftagende i intervallet I

               hvis f '(x) = 0 for alle x∈I, så er f(x) hverken voksende eller aftagende i intervallet I


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af monitorniforhold og ekstremaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.