Matematik

Udregning af årlig rente

18. november 2012 af S95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp!

 

Bente har en anden konto, hvor startbeløbet var 1000 kr., den løb over 10 år og slutbeløbet 5000 kr.

a) Indsæt de beløb, som du kender i den første formel for procentregning og udregn den årlige rente.

Indsætning af kendte beløb:
K = K0(1+r)n
5000 = 1000(1+r)10

Udregning af årlig rente:
5000 = 1000(1+r)10
5000/1000 = (1+r)10
5 = (1+r)10

Og hvad skal jeg så gøre? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af SuneChr

1 + r  =  10√5


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af mathon

 

                1+r = 50,1 = 1,1746

                 r = 0,1746 = 17,46%


Svar #3
18. november 2012 af S95 (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af SuneChr

Dén bank, gad jeg godt ha' lønkonto i.  :)


Skriv et svar til: Udregning af årlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.