Matematik

cirklens ligning?

18. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde cirklens lignign i en graf, der illustrere en bro.

Brobanen går fra -800 til 800 (x-værdi) og koten ved bromidte er 70 m. 

Brobanen er en cirkelbue med radius 40000 m. 

 

Jeg ved at cirklens ligning ser således ud: (x - a)^2 + (y - b)^2=r-^2, men jeg er ikke helt klar over, hvordan jeg skal løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Hvis brobanen går mellem -800 og  800 er  a formentlig 0. Har du ikke en tegning, så vi kan se hvad det drejer sig om ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af SuneChr

Lad havoverfladen være x-aksen.

Cirklens centrum (0 ; - 39930)    Radius 40000

Cirklens ligning er da   (x - 0)2 + (y + 39930)2  =  400002

- 800 ≤ x ≤ 800


Svar #3
18. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

jeg er også kommet fra til at a er 0. Koten ved bromidte er (0;75) det må sige at a er 0 og b er 75-45000=-44925? Kan det ikke passe? Altså at centrum for cirklen er (0:-44925)? jeg kan desværre ikke uploade billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af peter lind

Dine tal stememr ikke med #0. i #0 har du 70 m og 40.000 m i #3 75 og 45000 m ellers ser det fornuftigt ud


Svar #5
18. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

ups jeg mente 70 og 40000. Men mange tak 


Skriv et svar til: cirklens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.