Matematik

Bevise regneregel (vektor)

18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Har en regneregel, der hedder

ItaI = ItI IaI

Altså t*vektor a. (ved at gange med t bliver vektoren ItI længere)

Men jeg er usikker på "mit" bevis. Nogen der vil tjekke og se, om det er korrekt?

Venstre side:

ItaI = t(a1a2)=(ta1ta2)

Højre side:

ItI IaI= ItI*(a1a2)= (ta1ta2)

Q.E.D


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Det er ikke rigtig |ta| = kvrod((ta1)2+(ta2)2 ) Tilsvarende for |t|*|a|


Svar #2
18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hov. Det er også rigtigt! Tusind tak. 


Svar #3
18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Undskyld, men hvordan kan jeg skrive |t|*|a| op? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt, at

|a| = [ a12 + a22 ]1/2 .

Opskriv så udtrykket for |t|·|a| og sammenlign med det andet udtryk.


Svar #5
18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

laI = √((a1)2+ (a2)2

t*laI = t*√((a1)2+ (a2)2) =√((ta1)2+(ta2)2)

Kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2012 af peter lind

Du skal have numerisktegn omkring t ellers er det i orden.


Skriv et svar til: Bevise regneregel (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.