Fysik

fysik!!!!!!!

18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Spørgsmål til opgaven:
Vi vil I denne opgave beregne bremselængden af et tog, der kører med hastigheden 150 km/h. Togets masse er 250 tons. For at løse  opgaven skal vi finde gnidningskraften mellem hjul og skinner.
Den er givet ved udtrykket: Fgnidning= μ*Ft . 
Her er Ft tyngdekraften på toget, og μ er gnidningskoefficienten for gnidning af stål mod stål. Denne gnidningskoefficient afhænger noget af ståloverfladens tilstand og kan  variere mellem o,4  og 0,8.

a) Find togets kinetiske energy, når det kører med hastigheden 150 km/h.
b) Find størrelsen af det arbejde, som gnidningskraften skal udføre på toget for at bringe det til standsning.
c) Hvilken bremselængde vil du regne med, hvis du var togfører?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt udtrykket for kinetisk energi.

b) Gnidningskraften skal udføre et arbejde på toget svarende til togets oprindelige kinetiske energi.

c) Vurder gnidningskraftens størrelse ved hjælp af intervallet for μ , og vurder så bremselængden.


Svar #2
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Hvad mener du med togets oprindelige kinetiske energi???(b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2012 af mathon

 

     der menes
                       Ekin = 0,5·m·v2 = 0,5·(250·103 kg) · (41,667 m/s)2 = 2,17014·108 J


Svar #4
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

hvorfor kommer de 41,667 fra?? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

v = 150km/t = (150/3,6) m/s

Du fik jo andetsteds hjælp til at omregne km/t til m/s.


Svar #6
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det... 


Svar #7
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Kan det passe, at jeg får det samme resultat i både a og b???


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Det fremgår jo sådan set af svaret i #1.


Svar #9
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Godt.. 

Hvad for en formel skal jeg bruge til c???


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Formlen står jo i opgaven

Fgnidning= μ*Ft

Kraften virker over strækningen s (bremselængden) og leverer det arbejde, der er beregnet i b).


Svar #11
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Tak, skal du have.. 


Svar #12
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

μ er det resultatet fra opgave b????


Svar #13
18. november 2012 af privat1 (Slettet)

Fgnidning= μ*Ft=μ(JEG VED IKKE HVAD JEG SKAL ERSTATTE DET HER MED)*250*10^3*9,82^2*150 km


Brugbart svar (1)

Svar #14
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Læs lopgaveteksten:

μ er gnidningskoefficienten for gnidning af stål mod stål

 

 


Skriv et svar til: fysik!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.