Matematik

ligning ?

19. november 2012 af d0x (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal man løse denne ligning?

 

½ * x^5 = 32

 

og 4^½ = 16 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af peter lind

1. gang ligningen med 2

2. Er der rigtigt skrevet op ? 4½ = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af mathon

 

                     ½ x5 = 32

                      x5 = 64 = 26

                      x = 26/5 = 21,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af hbhans (Slettet)

Den første ligning: ½*x5 = 32 omformes til x5 = 64, der løses ved x = 5√64 = 5√26  = 2•5√2

Den anden ligning giver ingen mening, må være forkert! Eller også er svaret √4 = 2, som ikke er 16, så svaret er NEJ!


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Måske den sidste ligning skal være

4 · x1/2 = 16 ,

x1/2 = 16/4 = 4

x = (x1/2)2 = 42 = 16 ,

men det er naturligvis rent gætteri ud fra den mangelfuldt skrevne opgave.


Svar #5
19. november 2012 af d0x (Slettet)

Tak for hjælp, kunne nemlig heller ikke helt forstå nr. 2 da den ikke rigtig gav mening på papiret :s

Skriv et svar til: ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.