Matematik

Vektorer

19. november 2012 af Moraxus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg har problemer med følgende opgave:

 

Om to vektorer a og b gælder at

|a|=7, |b|=5, og vinklen mellem a og b er 60*.

 

Og jeg skal så beregne |a-b|, men jeg har aldrig løst en opgave der ligner denne,

 

På forhånd tak :)

 

vh. Hans C


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at vinklen v mellem to vektorer a og b kan bestemmes af

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Her kender man |a| og |b| og cos(v) = 1/2 , så skalarproduktet   a kan beregnes . Benyt så, at

|a - b|2 = |a|2 + |b|2 - 2·(ab)

til at beregne |a - b|


Svar #2
19. november 2012 af Moraxus (Slettet)

Tak skal du have, for det hurtige svar :)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.