Matematik

Bestem ligning- differentialregning

19. november 2012 af Haan (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3-3x^2+2x

Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11
- Bestem ligningen for hver af disse tangenter.

Hved overhovedet ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an.. Skal jeg starte med at differentiere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at den afledede funktion f '(x) i ethvert punkt x angiver hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x , f(x)). Start derfor med at finde de steder, hvor tangenten har en hældningskoefficient på 11, dvs. løs ligningen

f '(x0) = 11 .

For hver løsning x0 bestemmes så tangentens ligning

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
19. november 2012 af Haan (Slettet)

Jeg har ikke lært at regne med x0 er der ikke en anden måde at regne den ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Om ligningen er

f '(x0) = 11

eller

f '(ξ) = 11

eller

f '(x) = 11

spiller da ingen rolle for at løse ligningen.


Svar #4
19. november 2012 af Haan (Slettet)

er det sådan her?

f'(11) = 3*11^2-3*2*11+2=299


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man skal ikke beregne f '(11). Man skal løse ligningen f '(x) = 11 . Det er i dette tilfælde en 2.-gradsligning, der skal løses.


Svar #6
19. november 2012 af Haan (Slettet)

okay, jeg har først udregnet diskriminanten og derefter udregnet x.. er det rigtigt? men hvor skal 11 så bruges?

d=6-4*3*2=12

x=(-6±√12)/(2*3)=
-0,42
-1,57
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt i skoven. Start med at opstille 2.-gradsligningen, og løs den så.


Svar #8
19. november 2012 af Haan (Slettet)

er 2 gradsligningen ikke: ax2+bx+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det er den generelle form. Du skal her løse den aktuelle ligning f '(x) = 11 .


Svar #10
19. november 2012 af Haan (Slettet)

113-3x2+2x

eller

3*112-3*2*11+2*11

ellers så forstå jeg det overhovedet ikke

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal stadigvæk ikke beregne f '(11), men løse ligningen f '(x) = 11 , dvs ligningen

3x2 -6x +2 = 11

Løs nu denne 2.-gradsligning.


Svar #12
19. november 2012 af Haan (Slettet)

skal jeg så sætte den ind i diskriminantligningen først?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, man kan beregne diskriminanten og så beregne rødderne.


Svar #14
19. november 2012 af Haan (Slettet)

jeg har udregnet rødderne til -0,47 og -1,57  er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det bliver små pæne hele tal.


Svar #16
19. november 2012 af Haan (Slettet)

hvad har jeg gjordt forkert har uploadet det i filen


Svar #17
19. november 2012 af Haan (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du skal først bringe 2.-gradsligningen

3x2 -6x +2 = 11

på standardformen

ax2 + bx + c = 0

Bemærk "0" på højre side. Beregn så diskriminanten og rødderne.


Svar #19
19. november 2012 af Haan (Slettet)

vil du ikke være venlig at sige hvad jeg præcis skal gøre med 11 for kan overhovedet ikke finde ud af det.. for stadig diskriminanten til 12


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man er jo nødt til at flytte de 11 over på venstre side, for at få 0 på højre side, dvs

3x2 -6x -9 = 0


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.