Kemi

pH-ændring

19. november 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der tilsættes 20mL 0,100M NaOH til 100mL af en pufferopløsning, som indeholder NH3 og NH4CL begge i stofmængdekoncentrationen 0,050M. Beregn pH-ændringen.

Er der nogle der kan komme med hints til opgaven.

Takker på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2012 af mathon

            i 100 mL af en pufferopløsning, som indeholder NH3 og NH4Cl
            begge i stofmængdekoncentrationen 0,050 M

   har
                    pH = 9,25

 

stofmængder / M      NH4+ (aq)   +   OH- (aq)   <--->  NH3 (aq)   +   H2O (l)
ligevægt                  0,005                                          0,005      
ny ligevægt         0,005-0,002                                 0,005+0,002   
                                0,003                                          0,007 


  efter tilsætning af 20mL 0,100M NaOH
  og genetableret ligevægt


                         pH = pKs + log(nb/ns    

                         pH = 9,25 + log(0,007/0,003)  = 9,62 

 

                         ΔpH = 9,62 - 9,25 = 0,37


Svar #2
20. november 2012 af Jelly (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2018 af Idioten93 (Slettet)

Ved godt at det er gammelt spørgsmål, men hvor ved du fra hvad pH'en er? altså de 9,25


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2018 af mathon

#3

\textup{De 9.25 er begyndelses-pH}

                                            pH = pKs + log(cb/cs)

                                            pH = 9.25 + log((0.005 M)/(0.005 M))

                                            pH = 9.25 + log(1)

                                            pH = 9.25 + 0

                                            pH = 9.25 

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2018 af Idioten93 (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: pH-ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.