Matematik

at finde cirkelens skæringspunkt med x-aksen

19. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået ligningen for cirklen : x2+y2-2x-8y-8=0 jeg skal nu finde skærigs punktet med x-aksen, hvordan gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af nielsenHTX

på x-aksen er y=0 indsæt det og find så x ( det er en almindelig 2.gradsligning)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af PeterValberg

HINT:

Når cirklen skærer x-aksen er y lig med 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

På x-aksen er y = 0. (Indlægget blev rettet).

Indsæt y = 0 og find x-koordinaterne til skæringspunkterne ved at løse den resulterende 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: at finde cirkelens skæringspunkt med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.