Matematik

Siden b? Cos, Sin, Tan

19. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Hvordan finder jeg siden b når jeg keder a som er 7 og c som er 5

skal jeg ikke bruge Sin(A)=a/c

men hvordan skriver man det på lommerengeren?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er tale om en retvinklet trekant, kan man benytte Pythagoras. Hvis ikke, mangler der oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Medmindre trekanten er retvinklet, har du brug for en oplysning mere . . .

:-)


Svar #3
19. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Men hvis man bruger pythagoras vil det jo hedde

b^2=c^2-a^2 også vil der stå 5^2-7^2=-24???


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal først tage stilling til, om a eller b er hypotenusen, og så benytte Pythagoras korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

matematikerer er altid så fandens teoretiske

Ps. hovsa der var vist lige en file bunden her :-)

 

 

Vedhæftet fil:pyha.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad er det, du prøver at udtrykke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ups rettelse

Vedhæftet fil:pyha 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, jeg går ud fra, at folk har lært Pythagoras i grundskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2012 af Krabasken (Slettet)

# 0

Du har formuleret opgaven med tal, der viser, at c er kortere end a.

Hvis du ser på din tegning, vil du opdage, at c IKKE kan være kortere end a

(Og så glemte du at fortælle, at trekanten var retvinklet.)

ALTSÅ:

Prøv at bestemme dig for, HVILKE sider, der er HVOR lange - og kom så tilbage -

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Trådstarter har jo ikke givet nogen tegning. Derfor er opgaven ufuldstændigt formuleret.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2012 af Krabasken (Slettet)

# 10

Men T. har dog trods alt vedhæftet en tegning af en retvinklet trekant, som imidlertid ikke målmæssigt kan være den i # 0 nævnte.

Så med antallet af brugelige oplysninger må vi vel fastholde, at den er retvinklet.

Derefter står tilbage at få parret bogstaver og tal til en brugbar kombination.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Tegningerne i #5 og #7 stammer jo ikke fra TS; de er bare en tilfældig illustration til Pythagoras, der ikke har noget specielt med denne opgave at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Javel -

- det var jeg ikke klar over . . .

:-)


Skriv et svar til: Siden b? Cos, Sin, Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.