Matematik

Lineær funktion

20. november 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Den lineære funktion f(x)=ax+b oplyses f(0)=2 og f'(x)=-f(x)-3x-1

bestem a og b

 

Nogle som kan hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 f(x) = ax + b

 f '(x) = a

        f(0) = 2

        2 = a • 0 + b

          heraf kan først b bestemmes

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

bestemmelse af a

f '(x) = - f(x) - 3x - 1 

for f '(x) = a gælder:

 a = - f(x) - 3x - 1   Vi sætter x = 0

 a = - f(0) - 3 • 0 - 1

 a = - 2 - 1

 a = - 3


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.