Matematik

Isolering i ligninger

20. november 2012 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et lille problem med en opgave hvor man skal isolere c, normalt er det ikke noget problem men den her har sat mig ud af kurs, så er der ikke en venlig sjæl som kan forklare mig igennem den her

 b*c=1+c

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

bc = 1 + c
bc - c = 1
c(b - 1) = 1
c = 1/(b - 1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler led med c på venstre side, sæt c uden for parentes

b·c = 1 + c

b·c - c = 1

c·(b - 1) = 1

c = 1 / (b - 1) , b ≠ 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 b • c = 1 + c

 b • c - c = 1

 c • (b - 1) = 1

 c = 1 / (b - 1)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2012 af HTXnørden (Slettet)

Start med at trække c fra så du får:

b*c-c=1

Herefter ganger du "ud af en parentes". Således får du:

c*(b-1)=1

Nu kan du dividere med leddet (b-1):

c= 1/(b-1)


Skriv et svar til: Isolering i ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.