Matematik

Bestem sin v

20. november 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal bestemme sin v, sin(pi+v) og cos(pi-v). 

Jeg har uploadet opgaven: http://peecee.dk/upload/view/391902

Håber nogle kan komme med hints til opgaven.

Takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

Brug at sin(v) er projektionen ind på y aksen af retningsvektoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 sin(v) = y / √(x2 + y2) = y / r =  y                            da r = 1 i enhedscirklen

 sin(π+v) = - sin(v)                                                  Find π+v på enhedscirklen, så giver det mere mening

 cos(π-v) = cos(v) = x / √(x2 + y2)  = x / r = y           Find π-v på enhedscirklen, så giver det mere mening

 

 Vinkelret projektion af radius på y-aksen giver sin-værdien, og vinkelret projektion af radius på x-aksen giver cos-værdien.


Svar #3
21. november 2012 af Jelly (Slettet)

vil det så sige at opgavens svar er:

sin(v) = 3/5

sin(pi+v)= -3/5

cos(pi-v)= 4/5

 

Er dette korrekt? Håber på respons.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Rettelse til #2 

cos(π-v) =  x / r = y → cos(π-v) = x / r = x

 og #3 ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2012 af peter lind

cos(π-v) = -4/5


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

når ja :)


Skriv et svar til: Bestem sin v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.